Laadpalen
Hoewel onze overheid de afgelopen jaren met heel voorzichtige mondjesmaat laadpalen op onze wegen heeft getoverd, blijft er echter nog best wat werk over om volledig te kunnen genieten van een wereld, waarin we meer op elektriciteit rusten, en minder op fossiele brandstoffen. Maar er is een oplossing. Eentje, die je zelfs meer voordelen geeft dan eender welk openbaar oplaadpunt, namelijk: persoonlijke laadpalen op je eigen domein, en dat zowel voor particulieren als bedrijven.
A. Particulieren
De huidige technologie om hybride- of volledig elektrische auto’s op te laden, blijft helaas nog iets te veel in zijn kinderschoenen. Vooral de lange oplaadtijd (tussen 2 en 7 uur) maakt elektrisch rijden nadelig wanneer je het vergelijkt met een klein minuutje benzine- of diesel tanken. Daarom zijn thuislaadpalen in het leven geroepen. Op die manier hoef je, in geval van een bijna lege batterij, niet meer enkele uurtjes te koffiedrinken aan een laadstation, terwijl je wagen weer op kracht komt, maar kan je thuis gewoon in alle rust wat televisiekijken, in de tuin werken, met de kinderen of de hond spelen, …
B. Zakelijke klanten en bedrijven
We leven vandaag in groene tijden. Of beter gezegd, in een beweging van groene tijden. En, omdat die nog niet zó lang aan de gang is, kan je daar als onderneming ten volle van profiteren. Enerzijds is het installeren van laadpalen op je bedrijfsdomein een geweldige zet voor je PR-team, dat zich meteen als een groene innovator kan profileren, wat een uitstekend effect heeft op het aanzien van jouw zaak. Anderzijds kan je rusten op premies en subsidies, die nog steeds voor laadpalen gelden, maar sinds 2020 niet meer voor de aankoop van elektrische wagens. Met andere woorden, er zijn dus nog wel wat mogelijkheden om je fiscaal voordeel uit de eco-sector te halen.
Daarnaast geef je als bedrijf het goede voorbeeld wanneer je inzet op elektrische oplossingen. Want we gaan onze fossiele afhankelijkheid doorheen de jaren sowieso moeten afbouwen. Met de invoering van de lage-emissiezone in 2016 wou de overheid onze aankoop van elektrische wagens bijvoorbeeld stimuleren. Dat is een klein beetje gelukt, want je hebt tot nu toe sowieso al eens een hybride- of full-electric wagen zien rondrijden in de Antwerpse, Gentse of Brusselse binnenstad. Of die lage-emissiezone – in Rotterdam werd die enkele jaren geleden al afgeschaft omwille van ’te weinig positief resultaat op vlak van luchtkwaliteit en vervuiling’ – ook écht werkt in een met elkaar lucht verbonden wereld, laten we even ter zijde. Maar een ding is zeker: persoonlijke oplaadoplossingen zijn dé toekomst, en geven je veel meer controle voor veel minder geld.
Tijdens een vrijblijvend bezoek bij je thuis of op je bedrijf bekijken we samen:
- Hoeveel kost een laadpaal, en welk voordeel haal ik daar zelf uit?
- Wat als ik slechts tot beperkte stroom beschik?
- Is het mogelijk om de laadkosten van mijn firmawagen te isoleren?
- Kan ik mijn verbruik monitoren, bijvoorbeeld met mijn smartphone/tablet/computer?
- …
Meer weten over laadpalen bij je thuis of op je bedrijf? Vraag gerust een vrijblijvend thuis- en/of bedrijfsbezoek aan, en we bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.