Thuisbatterijen

Thuisbatterijen zijn de toekomst, en dat dankzij de inspanningen van de tech-industrie tijdens de afgelopen jaren. Omdat de technologie nog in volle opmars is, ontvang je nog steeds subsidies en premies (die zullen ooit weer verdwijnen op het moment dat thuisbatterijen alomtegenwoordig worden) wanneer je je groen hart aan de wereld toont.

En het is écht belangrijk om dat groen hart te tonen, want je portefeuille geniet alleen maar mee. Zo betaal je bijvoorbeeld geen netkosten meer, omdat je je eigen energie opslaat en verbruikt, wat een uniek financieel voordeel is op zowel korte als lange termijn. Ook de impact van veel te hoge elektriciteitsprijzen wordt op die manier beperkt, afhankelijk van hoeveel batterijen je graag zet. Een particulier heeft bijvoorbeeld genoeg aan één thuisbatterij om de basis te dekken, terwijl dat aantal bij grote bedrijven iets hoger zou moeten liggen om er écht iets van te merken.

Maar nieuwe technologie leidt ook tot nieuwe vervuiling, namelijk komend van de batterijproductiestoffen. Ook daar heeft de tech-industrie volop op ingezet, en het is de reden waarom lithium-batterijen voorrang krijgen op hun alkalineversies, die veel minder lang meegaan. Daarnaast is de capaciteit van lithium-batterijen hoger dan die van alkaliën, omdat de dichtheid van de batterijcel vandaag de dag voor het meeste rendement zorgt.

offerte

Wil je graag meer uitleg over thuisbatterijen?

Offerte aanvragen

Wil je een offerte of informatie over thuisbatterijen en hun bijhorende combinaties met laadpalen en zonnepanelen? Plan ons dan gerust in voor een plaatsbezoek, en werk mee aan een groene toekomst.